marți, 17 februarie 2009

COPACII CHELITI!

COPACII CHELITI!
Onestiul, sufera de "calvitie"! De cativa ani, cei care se ocupa de curatenia orasului, s-au gandit, ca este mai frumos sa lasi copacii fara crengi!
Arata cam stufosi si pe timpul verii, da o dominanta de VERDE, in contrast cu traditia orasului!
Curatenia de primavara, incepe de la Craciun si se termina la Pastele.....,cu ravna si interes, angajatii mega-institutiei, se reped in nevinovatii copaci si-i tunde ZERO! O fi bine, o fi rau?! Cei care vrem, sa traim intr-un oras ,"mai verde", dorim sa vedem mai multa verdeata. Basta! Cum apare coltul la iarba, vin si motocositoarele, cu zgomotul infernal si o poluare de nu mai poti respira!
Aceeasi oameni, aceeasi mentalitate. Avea dreptate, un comisar de mediu, venit din Spania, "in Romania, greu se mai schimba mentalitatile!". Greu, se mai schimba oamenii, care cred, ca tot ce fac ei, este perfect si noi "muritorii de rand", trebuie sa suportam "hachitele"lor! De altfel, baieti destepti, cunosc Legile de mediu, stiu ca au un atu in fata comisiilor de mediu si le invata bine.
Dar, teoria ca teoria, practica ne omoara. Si nu gresc, cand spun acest lucru. Suntem in "cofa", cu lucrarile pentru noua halda de gunoi si toata suflarea de pe Valea Trotusului, asteapta sa depoziteze gunoaile intr-un loc sigur.
Chelirea copacilor, este o metoda buna pentru ei, toamna aduna frunze mai putine. Insa, vara noi respiram mai putin oxigen, inghitim mai mult praf, ne coace soarele din belsug si totul, pentru ca niste indivizi lipsiti de orice profesionalism, se incapataneaza, sa faca asa cum trebuie( adica sa ocroteasaca natura). Dar, ce sa faca armata de angajati? Sa taie frunze la caini?!
Ne rade LUMEA, mai bine lasam "copacii cheli", sa nu avem frunze pentru cainii dusi in surghiun, tocmai la targul saptamanal. Nu sunt un adept al cainilor vagabonzi si nici nu pledez pentru exterminarea lor, dar, Dumnezeule, aveti grija lor.
Avem suficienti concetateni, care cred ca spatiul verde este pentru a se plimba cu animalutul lui, lasand "ingrasamantul natural" peste tot. Nu poti calca pe aceste "spatii verzi", ca risti sa te umplii "de noroc"! Noroc, ca se taie iarba la nr. zero si ne da posibilitatea sa-l vedem din timp. Poate, asta o fi cauza tairii sistematice a ierbii, sau se pregateste terenul, pentru noi asfaltari! Betonul, strange in bratele sale, tot ce este verde si ce-a fost verde s-a taiat, asta-i tara de......!
Ne batem joc de apa, copaci, animale si strigam in gura mare " SUNTEM IN EUROPA!" Suntem, dar cu mentalitate de EV MEDIU, si nu le prea prieste europenilor "asemenea mentalitati", EI, ne-au invitat la masa si noi, NU, sub masa! Taiem padurile, intr-o veselie, poluam apele, intr-o veselie, CHELIM COPACII, intr-o veselie si-o sa platim amenzi, intr-o veselie!
Se vorbeste, tot mai des, de colectarea selectiva a gunoiului menajer!!!!!!!!!!
Hi!hi!hi!..nu suntem in stare sa-l depozitam, asa neselectat!
Pardon, avem oameni, care selecteaza gunoiul, cei care aduna resturile menajere si nu numai, rascolesc containerele, arunca tot ce nu le trebuie si nimeni nu-i ia la intrebari!
Asa, nu mai selectam gunoaiele nici peste 50 ani!
Puterea exemplului, gunoaile , genereaza gunoaie!
Suntem cheli la minte si la suflet, ne batem joc de ce avem mai bun, murdarim natura si cautam apoi FRUMOSUL!
BASTA CULTURA, BASTA CIVILIZATIE, BASTA EUROPA!!
CHELULUI, TICHIE DE MARGARITAR II LIPSESTE!!