joi, 19 februarie 2009

VANDALISM PE DEALUL RED




VANDALISM PE DEALUL RED




Iarna anunului 2009, o iarna blanda, dar, totusi iarna!


Copacii fara aparare, sunt primii sacrificati. Probabil, vecinii DEALULUI RED, au gasit un mijloc de a se pricopsi cu lemn de foc, taiat ilegal de pe acest deal.


Nimic nou sub soare! Padurile Vaii Trotusului au fost atacate si taiate "ras" si cine a dat socoteala?Vinovatii, sunt mai in toate cazurile, minori sau oameni care au mari probleme financiare.


Persoana care mi-a transmis fotografiile, era disperata, ca se taie la ras! Se vede ca este o zona defrisata, ca este o zona in care a avut loc si alunecari de teren! Romania reala, una a tuturor posibilitatilor, o tara fara stapan, fara legi drastice, fara condamnati sau vinovati!


Cand am intervenit pentru Rezervatia Perchiu , nimeni n-a reactionat! Ne batem capul cu institutii incompetente si dezinteresate.


Asa a fost rasa jumatate din Padurea Cuciurului, asa s-au taiat copacii din toate zonele publice. De plantat, mai putin. De constientizat si mai putin!
Ce ne-a mai ramas? Sa ne "batem cu morile de vant"
Analiza apelor din panza freatica, din zona Onesti, ne arata ca efectele poluarii istorice si indisciplina civica, ne-a dus in pragul dezastrului. Izvorul de la piata(de pe malul Casinului) este asaltat de locuitorii orasului, dornici de apa de izvor, dar, nu stiu ca apa este poluata. Cauzele sunt multiple, printre ele si taiaerea padurilor si scaderea suprafetelor cu spatiu verde! Cine sa priceapa?
Ne fotografiem cu pomul plantat, facem tot felul de scamatorii, cu mii de voluntari, care mai de care mai galonati( artisti, presedinti de tara sau partide, prim ministrii etc.) Drumul este descendent, direct spre dezastru ecologic! Din pacate, cei din mass-media, nu se pot deplasa prea lesne, in zonele mai accindentate ale dealurilor si muntilor, sa faca adevaratele reportaje. Se multumesc sa comenteze ce le mai relatam noi!
E bine si asa, ce ne facem cu angajatii de mediu, platiti din banii publici?!!
Repet, banii publici!
Ce spuneti?
Ne razboim cu ei?
Sau, nu ne pasa!!!!!!!!!!
g.i.