marți, 10 martie 2009

PRIMIM VOLUNTARI PENTRU ECOLOGIZARI



















Gunoaie aruncate la intamplare ce pun in pericol vieti. Sunt resurse ce pot fi reciclate( PET-uri,plastic, sticla, cartoane etc.)

C.T.M.E. ŞANDRU-ONESTI,s-a implicat in fiecare an in activitati de igenizare in zona Onestiului(Raurile Trotus, Casin sau in Rezervatia Perchiu). Actiunile au avut un scop bine definit, reducerea poluarii si educatia ecologica.

Reperele noastre au fost tinerii scolari, liceeni, care la randul lor au ca reper parintii, rudele, prietenii.
Indisciplina civica a adus Romania intr-o situatie neplacuta , lansand un brand " tara gunoaielor". Pretutindeni o sa gasesti mormane de gunoaie( PET-uri, plastic, sticla, cartoane, anvelope etc). Cele mai napastuite sunt albiile raurilor, paraielor, care sunt asaltate de asemenea mizerii.
Lipsa de educatie, neimplicarea autoritatilor, nepasarea si indisciplina civica, a adus Romania in starea de tara cea mai murdara din UE!!.
Clubul nostru are o emblema ce-o purtam de 8 ani " NATURA ESTE CASA NOASTRA". Nu suntem un ONG-u cu domeniu de activitate strict pe protectia mediului( cum tind unii sa interpreteze), suntem o asociatie cu activitati multiple, structurate pe trei repere:









1.Turism sportiv: fondatorii Federatiei Romane de Turism si Ecologie si participanti activi in Campionatul National al Cluburilor de Turism din Romania ;organizatori a patru Trofee Sandru.

2. Protectia mediului: organizatori a trei tabere de tip ECO-CAMP; 20 ecologizari in Rezervatia Naturala Perchiu, incepand cu 1992;marcaje trasee turistice.

3. Cultural: expozitii foto,grafiaca, afis ecologic; organizari evenimente ; videoproiectii; lansarea Grupului M.N.L.

    Nu ne-am propus sa redam cei sapte ani de acasa, pentru cine nu-i are!!

    Nu ne-am propus sa adunam toate gunoaiele aruncate cu buna stiinta de oameni certati cu bunul simt!

    Nu ne-am propus sa concuram institutiile statului, specializate si platite din banul public.

    Nu ne-am propus sa concuram profesionistii in atra si cultura!!

    Nu suntem in concurenta cu nici-un ONG-u din Onesti sau din alta parte, este loc si de lucru pentru toti!

    In schimb, ne-am propus sa facem ceva util pentru dezvoltarea durabila a zonei in care traim si sa atragem tinerii in activitati de recreere si petrecere a timpului liber intr-un mod mai placut.

    Pentru cei interesati de activitatile noastre, ne puteti gasi in fiecare miercuri de la ora 17.00-19.00 in spatiul multifunctional al Bibliotecii Municipale Radu Rosetti-Onesti sau la telefon 0234/321929; 0723352195.







































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu